Hayatlarını birleştirmelerinin şerefine sevdikleriyle birlikte kutlama yapmak isteyen çiftlerin düğüne kadar yetiştirmeleri gereken pek çok ana başlık vardır. Düğün hazırlığı için kız ve erkek tarafı masrafları nelerdir? Kuaföre nereye gitmeli, elbiseleri diktirmek mi en iyisi yoksa hazır giyim mi tercih etmeli, bohçaya neler konulacak, erkek tarafına düşen masraflar nelerdir, kız tarafı neleri almalıdır, masraflar nasıl paylaşılır gibi sayısız soru cevap bulmak için gelin, damat ve yakınlarının kafasında döner durur. Bu noktada sizlere yanıt olmak amacıyla Samsun ve çevre illerde düğün organizasyonu gerçekleştirecek çiftler için araştırmalarımızı yapıp sizlerle paylaştık.

Düğün Hazırlığı Masrafları Nelerdir?
Dünya evine girecek çiftleri bekleyen düğün hazırlığı masrafları, bireylerin kendi tercih ve isteklerine kalmış olsa da belli başlı temel ihtiyaçlar da yok değildir. Düğün hazırlığı masraflarına örnek vereceksek olursak, bir düğün gerçekleşecekse eğer misafirlerinizi ağırlamak adına bir salon tutmanız gerekir. Gelinin zevkini ve hayallerini yansıttığı gelinlik, damadın şıklığını tamamlayacak bir damatlık, her ikisinin de özel günlerine ayrı bir özendikleri saç tasarımları, mutluluğunuzu simgeleyecek gelin çiçeği de düğünün başkahramanlarının gereklilikleridir. Sizi düğün yerine götürecek en az sizin kadar şık aksesuarlarla donanmış aracınız, gün boyu size eşlik edip kahkahalarınıza sonsuza dek tanıklık edecek fotoğraf çekimi de ihtiyacınız olan dokunuşlardır.
Neşenize neşe katmak için tutacağınız müzisyenler ve diğer çalışanlara verilecek bahşişler de adetten olduğu kadar manevi anlamda da gününüzü korumak için hesaba katılmalıdır. Birbirinize “Evet!” dedikten sonra birlikte inşa edeceğiniz yeni hayatı geçirmek üzere yaşayacağınız yerin kiralanması veya satın alınması, mobilya, elektronik eşyalar, tekstil ürünleri ve yemek takımlarının sağlanması gibi uzun süre kullanacağınız ihtiyaçlar da piyasada her bütçeye uyum sağlayacak çeşitlilikle birlikte çiftlerimizi bekliyor.

Düğün Hazırlığı için Erkek Tarafına Ait Masraflar Nelerdir?
Geleneksel dağılımla masrafları karşılayacak olan çiftlerimiz adına söyleyebiliriz ki, yuvayı dişi kuşun yaptığı gibi düğünü de erkek tarafı yapar. Düğün salonu, tercih ediliyorsa ikramlar ve düğün yemeği, o gün kullanılacak aracı ve süslemesini, düğün fotoğrafçısını ve albümünü, düğün davetiyelerini erkek tarafının ödemesi beklenir. Bunlara ek olarak gelinin gelinlik, saç ve makyaj, aksesuarı ve elbette geline takılacak takıların tümü damat ve ailesi tarafından finanse edilir. Yuvalarının salon ve yemek odası takımları ve beyaz eşyalar da düğün hazırlığı için erkek tarafına ait masraflar arasında yer alır. Yine de aile olma yoluna giren çiftlerimizin kendi verdikleri kararlar en doğrusudur. Çiftler kendi aralarında uygulamak istedikleri kararları alır ve maddi dağılım bu doğrultuda yapılır. Öznelliğin en güzel yönlerinden bir tanesi doğru veya yanlış cevabın olmayışıdır. Sağlıklı iletişim her sorunun tek doğru cevabıdır. Damat ve ailesi tarafından düğün hazırlıkları boyunca karşılaşılacak olan masraflar ile geleneklere göre değişmekle birlikte, genellikle şu şekildedir:
- Ev Tutma
- Salon Mobilyaları
- Oturma Grubu
- Yemek Odası
- Beyaz Eşya (Televizyon, Buzdolabı, Çamaşır Makinası, Bulaşık Makinası, Mikrodalga vb.)
- Elektrikli Küçük Mutfak Aletleri
- Gelin ve damat tarafı kadılarına özel kuaför masrafları
- Geline takılacak olan takılar

Düğün Hazırlığı için Kız Tarafına Ait Masraflar Nelerdir?
Geleneklerimize bağlı kalacak çiftlerin düğün masraflarının önemli bir kısmını erkek tarafının ödediğini belirtsek de düğün hazırlığı için kız tarafına ait masraflar da mevcuttur. Bunlardan en temel olanı düğünde damada takılacak saat veya altın gibi bir takının sağlanmasıdır. Gelin ve damadın birlikte yaşayacakları evdeki yatak odası takımının, tekstil ürünlerinin ve elektrikli küçük ev aletlerinin ise gelin ve ailesi tarafından satın alınması geleneklere uygun olacaktır. Özetle gelin tarafı aşağıda yer alan masraflara hazırlıklı olmalıdır:
- Gelin Bohçası (Gelinin terliği, parfümü, gece kıyafeti, ayna ve tarak setleri, makyaj malzemeleri, iç çamaşırı, sabahlık, pijama vb. giderleri içerir.)
- Damat için alınacak düğün hediyesi (Saat veya herhangi bir aksesuar)
- Yatak odası seti
- Avize
- Ev tekstil ürünleri (Battaniye, yorgan, yatak örtüsü, nevresim takımı, yastık vb.)
- Perde
- Halı
- Geline takılacak olan takılar.
Samsun Düğün Organizasyon Şirketi
Ömür boyunca nadiren tecrübe edilen bir etkinlik olduğu için birçok çift düğün hazırlığı süresince ne yapacaklarını bilemez, çevrelerinden destek alarak ilerlemeye çabalar. Düğün konseptinin kişinin kendi zevk ve kararlarına bağlı olmasından kaynaklı herkesin tercihleri farklılık gösterir. Komşunuzun kızı veya uzaktan kuzeniniz gibi eş dostun organizasyonlarını bire bir gerçekleştirmek istemez, kendi detay ve dokunuşlarınızı kendiniz yapmak istersiniz. Yine de nereden başlayıp, nerelere uğramak gerektiği, nasıl indirim yakalanacağı, hangi mekânda neyin en kalitelisinin bulunduğu gibi kilit noktalara hâkim olmak için uzman desteğinden faydalanmak sizin güvenceniz olacaktır.
Düğün, kına, sünnet, kutlama, doğum günü ya da herhangi bir özel gün için desteğe ihtiyaç duyuyor ve Samsun ya da çevresinde yer alan illerde yaşıyorsanız, size güzel bir haberimiz var. Sektörde söz sahibi olmuş Samsun Düğün Organizasyon Şirketi Samsun Event sizin sesinize kulak verip, deneyimleri ve iş ağlarıyla koordineli çalışarak hayallerinizi düğün gününüze taşıyor. Tamamen sizi yansıtan detaylar, olmazsa olmaz listenizdeki her maddeleri bir araya getirerek çiftlerimizin zaman ve parasal ekonomilerini gözetir. Sizin duygularınız ve uzman tecrübesinin gücü birleşince ortaya başta mutlu çiftimiz olmak üzere her katılanın hayran kalacağı bir kutlamak çıkar.
Samsun Organizasyon Event Mutlu Günler diler…